vrijdag 26 juni 2009

Schoolreis






Dinsdag 16 juni ging groep 3 t/m groep 7 naar de Nederlandse Openlucht Museum in Arnhem.
Om iets over negen gingen we met twee bussen daar heen. Rond kwart voor tien waren we er al. Bij het park aangekomen moesten we eerst wachten, omdat juf Nelleke eerst moest betalen.

Bij binnenkomst in het park moest groep 5 verzamelen bij de paarse tulp, na een tijdje kwam er twee begeleiders aan en gingen wij samen naar een plek voor instructie over ons project "Bouwen".

Groep 5 werd verdeeld in 4 groepen en elke groep moest met een soort boldertrekkar ergens beginnen aan het project. Wij gingen eerst dakpannen leggen, vervolgens gingen wij een vloer leggen. Als laatste opdracht gingen wij leem maken en riet vlechten.

Als eindopdracht werden we in twee groepen verdeeld en moesten wij ons gebint van een huis in elkaar zetten en weer afbreken. Dat was erg leuk!

Daarna gingen wij eten. We kregen patat en limonade, en als toetje een ijsje. Vervolgens had ieder groep tijd om het park te verkennen. Juf Kim ging samen met Romy, Lisanne, Darian, Kevin en Mike eerst met de tram naar een spaarmuseum. Wat mensen wel niet allemaal sparen zeg!. We gingen ook kijken bij het kindererf en we liepen ook langs de Tilburgse huizen zoals wij die bij het circuit hadden gezien op een DVD. We hadden ook het ziekenhuis van binnen bekeken.
Als laatste gingen we naar het speeltuin en daarna gingen we weer met de bus naar huis.
Het was een leerzame en leuke schoolreis geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten